Hier & Daar

Reïncarnatie & Regressie therapie

Soms ben je helemaal in het Hier (heden). Soms ben je nog voor een deel in het Daar (verleden). Soms heb je heimwee naar Daar waar je vandaan gekomen bent. Dan wil je Hier helemaal niet zijn.

De bedoeling is om helemaal in het Hier te komen. Dat kun je doen door de oorzaak van een probleem op te sporen in het verleden. Of door je levensdoel voor dit leven te achterhalen.  Het gaat erom dat je met plezier weer Hier kunt zijn.

In de therapie gaan we dus terug naar het verleden, de oorzaak. Doel is het bewust worden en herbeleven van een (traumatische) gebeurtenis in het verleden. Want zodra je zo’n gebeurtenis alsnog bewust herbeleeft, houdt de nawerking ervan in dit leven op.

Tijdens de herbeleving krijg je indrukken van vorige levens. Je kunt emoties ervaren en fysieke ladingen voelen. Je gaat bewust in de situatie uit het verleden. Dat kan in je huidige leven zijn, maar ook in een vorig leven of een ervaring in de buik van je moeder. Ik begeleid je door deze ervaring. Want pas als je deze helemaal bewust hebt ervaren, kun je het loslaten.

Het is niet zo moeilijk om in een herbeleving te gaan. Door het probleem of symptoom waar je mee zit, ben je namelijk nog verbonden met het verleden. Tijdens een sessie laat ik je concentreren op het probleem/symptoom, bijvoorbeeld door een beladen zin een paar keer te herhalen. Of door je te concentreren op een bepaald lichaamsgevoel of emotie.

Soms is een vleugje humor prettig om je te helpen de ervaring te accepteren en los te laten. Pas dan kun je weer helemaal vrij in het Hier zijn.

Wanneer?

Reïncarnatie- en/of regresietherapie kan voor heel veel problemen en klachten een oplossing zijn, zoals bijvoorbeeld:

  • angsten en fobieën
  • relatieproblemen
  • psychische klachten
  • lichamelijke klachten
  • allergieën
  • depressies, stress
  • nachtmerries
  • angst voor de dood
  • innerlijke groei, zingeving

Voor wie?

Ik werk graag met mensen die bereid zijn naar zichzelf te kijken en de opkomende ervaringen serieus nemen. Ben je nieuwsgierig naar wie je in een vorig leven was? Of naar bepaalde talenten, die je hebt of juist graag zou willen hebben? Ook dan kun je bij mij terecht. Hoofdzaak is: neem verantwoording voor je eigen proces, jij bent de enige die iets aan jouw situatie kan veranderen.

Hoe?

Soms begint de therapie met een intakegesprek van twee uur. Vaak is een lange intake niet nodig. Vooral als het gaat om een duidelijk omlijnd probleem of symptoom. Elke (vervolg)sessie duurt ook twee uur en bestaat uit een kort voorgesprek en een herbeleving. Bij de herbeleving maken we gebruik van een lichte trance. Je bent al in een trance als je helemaal verdiept bent in een boek en niets meer om je heen merkt.

Het kan zijn dat één herbeleving genoeg is om van je probleem af te komen. Bijvoorbeeld bij een steeds terugkerende nachtmerrie, die een flard van een onverwerkt vorig leven is. Maar soms zijn er meerdere sessies nodig omdat er meerdere vorige levens achter een probleem kunnen zitten.

De gevolgen

Doordat je door de dood heengaat na een vorig leven, zal daarna je eventuele angst voor de dood sterk verminderen. Je kwaliteit van leven verbetert. Je gaat Leven in plaats van Overleven.

Regressietherapie

Regressietherapie werkt precies hetzelfde als reïncarnatietherapie. Het enige verschil is dat je niet persé teruggaat naar een vorig leven. We werken dan in het huidige leven. Dat doen we bijvoorbeeld als er in het huidige leven een zodanig trauma te verwerken is, dat daaraan eerst gewerkt moet worden. Of als je niet met vorige levens wilt werken.